Головна » Статті » Харчування

Креатин

Креатин є основою для створення і запасання в м'язовій тканині молекул креатинфосфату (КРФ) - самої «швидкої» енергії в м'язах (вона забезпечує енергію перші 5-10 секунд дуже потужною, вибуховою роботи силового характеру).Після вичерпання запасів КРФ організм переходить до розщеплення м'язового глікогену, що забезпечує більш тривалу (до 2-3 хвилин), але менш інтенсивну (у три рази) роботу.
Підвищення внутрішньом'язових запасів КРФ за рахунок прийому креатину дозволяє проводити тренування з підвищеною інтенсивністю і тривалістю. В ігрових видах спорту підвищені запаси КРФ підвищують готовність м'язової системи до виконання таких рухів, як стрибки, ривки, прискорення.

Більш детально про властивості креатину можна прочитати у спортивній енциклопедії: "Креатин".

 Це не допінг!Міжнародний олімпійський комітет підтвердив, що він не збирається забороняти спортсменам вживати харчову добавку під назвою креатин.Принц Олександр Де Меродах - президент медичної комісії МОК підтвердив, що креатин був визнаний «їжею», тому він не потрапить до списку заборонених препаратів. Справді: адже було б дивно заборонити всім спортсменам вживати огірки!«Креатин не можна порівнювати з тестостероном або з анаболічних стероїдів. Не можна забороняти людям їсти! »

Властивості препарату: Склад: моногідрат креатину 100 г, 500 г, капсули Призначення: підвищення запасів енергії в м'язових клітинах, що супроводжується зростанням сили і готовністю організму до навантаження вибухового характеру. Прийом: ведеться за спеціальним курсом тривалістю 4-6 тижнів.Курс полягає в прийомі 5 г креатину в перші два дні курсу (рівними частками за три рази на день), а потім протягом 4-6 тижнів по 4 г креатину в день (рівними частками за два рази на день). Приймати під час їжі.У професійному спорті оптимальні результати були отримані при щоденному прийомі 20 г креатину.

Категорія: Харчування | Додав: (26.03.2010)
Переглядів: 2242 | Рейтинг: 4.0/5, голосів: 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]