Головна » Статті » Харчування

Чи потрібно відділяти жовток від білка?

Зазвичай культуристи відокремлюють білки від жовтків. Білки далі відправляються в шлунок, а жовтки в помийницю. Такий підхід диктує наука - в жовтках, мовляв, страшенно багато шкідливих жирів і холестерину. До речі, весь холестерин яйця (десь 300 мг), дійсно, міститься цілком в жовтку.
 
Але от проблема: білок містить лише 3 г протеїну з коефіцієнтом біологічної цінності 88. Додайте до білка жовток, і кількість протеїну подвоїться, а біологічна цінність зросте до 94.До того ж, на додаток, ви отримаєте чимало важливих вітамінів і мінеральних речовин, які можна знайти тільки в жовтку. Чи не буде все це достатньою підставою, щоб переглянути ставлення до жовтка?Тим більше, що вчені встановили, що жири жовтка відносяться до полінерастворімим, а значить, досить безпечні в сенсі серцевих захворювань.
 
Так, культуристу варто з рекомендованих вранці 10-11 яєць залишити хоча б 1 -2 жовтка і перемішати їх з білками.Жовтки затримують швидке виведення їжі з шлунку в кишечник, а це в свою чергу гальмує зазвичай швидке підвищення рівня глюкози в крові. У відповідь на уповільнення темпу накопичення глюкози менше виділиться інсуліну, а це означає, що і жиру після їжі під шкірою відкладеться менше.До того ж 1-2 жовтків буде достатньо, щоб забезпечити організм культуриста холіном - біологічним з'єднанням, яке вкрай важливо для печінки. А що ж з холестерином? Справді, 10-11 жовтків в цьому сенсі буде забагато, а ось 1 -2 не завдадуть ніякої шкоди.
Категорія: Харчування | Додав: (26.03.2010)
Переглядів: 2429 | Рейтинг: 4.0/5, голосів: 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]